Zvok

Glede na želje in potrebe posameznika uporabljam pri svojem delu tudi gong in tibetanske posode. Zvok sproža pozitivne spremembe v poslušalcu tako na fizičnem, čustvenem in duhovnem nivoju.

Zvok se že tisočletja uporablja kot orodje za prebujanje globokih stanj zavesti, za širjenje zavesti in odpravljanje energetskega neravnovesja. Bistvo je popolno zlitje človeka s toni. Vibracije zvoka prodirajo v telo, delujejo na človeka na mentalni ravni, odstranjujejo skrbi in prepreke na poti k jasnemu umu in kreativnosti. Z zvokom dosežemo globoko sprostitev in prenovo vseh ravneh našega bitja, pomladitev na celični ravni, povečanje življenjske energije, ustvarjalne moči, optimizma.

Izvajam več različnih kombinacij sproščanja in terapije z zvokom:
Sproščanje z gongom – klient leži in se prepusti zvokom gonga

Zvok gonga nas globoko sprošča in nam jasni misli. Pomaga pri urejanju čustvene energije, občutij, vpliva na celično strukturo ter na um. Vzpostavi se vez med posameznikom in svetom onkraj telesa in uma. Vibracije gonga nas popeljejo v svet globoke sprostitve, popolne harmonije fizične in psihične biti, v dimenzijo brez napetosti in stresa ter umirjenega delovanja možganskih valov.

Kombinacija gonga in tibetanskih posod

Klient leži, naredim kratko sproščanje s tibetanskimi posodami, kjer z manjšo posodo drsim po telesu in zaključim z gongom. Od mesta, kjer je posoda na telesu postavljena, se širijo vibracije zvoka, ki jih ne le slišimo, ampak jih tudi fizično doživimo. Zvok potuje po telesu in vsako celico napolni in zavibrira z informacijo zdravja, harmonije, ravnovesja.

Zvok pojočih posod sprošča napetosti in odplavlja blokade fizičnega telesa in subtilnejših ravni, umirja čustveno in mentalno telo. Odplavlja ter razgrajuje vse, kar je zdravemu telesu tujega, ter prebuja izvorne frekvence naših celic, organov, našega bitja. Zvok himalajskih posod prebuja celični spomin. Vsaka posoda resonira OM, zvok, ki prebuja izvorne informacije, zapisane v DNK in aktivira naše izvorne energetske kode. Telo in um se globoko sprostita, leva in desna možganska polobla se uravnovesita.
Kombinacija zvoka in zgodbe – terapevtski učinek zgodbe se poglobi z zvokom gonga

Človeški um je mogočno orodje, ki ga človek poseduje. Predstave so tiste, ki oblikujejo človekov zunanji in notranji svet. Naše misli aktivirajo naša čustva, čustva pa usmerjajo besede in dejanja. Ko klient posluša zgodbo v sproščenem stanju, njegova podzavest izbere dele zgodbe in simbole, ki jih potrebuje za dosego željene namere ali cilja. Pravi pomen terapevtskega zdravljenja z zgodbo je v sugestiji, ki v spremenjenem stanju zavesti, potone bolj globoko v podzavest in ima tako večjo težo. Vpliva na nezavedno in simboli, ki jih podzavest sprejme postanejo refleks, ki povzroča spremembo zavesti, kar za seboj potegne tako psihološke, kot tudi telesne spremembe.