Komu je namenjena

Ljudje se srečujemo z raznimi težavami, ovirami in stiskami. Te so lahko posledica naše trenutne situacije in dogodkov, ki se odvijajo v našem življenju. Lahko pa so posledica preteklega dogajanja.

Večinoma se z ovirami, ki jih srečamo na poti svojega življenja, soočamo sami in z ljudmi, ki so nam blizu. Včasih pa nam je lahko v podporo in pomoč pogovor z osebo, ki ni vpletena v naše življenje.
slika_gore

Odločitev, da se vključimo v psihoterapijo, je lahko povezana z različnimi razlogi :

Imate občutek tesnobe, najrazličnejše strahove, panike v raznih situacijah v vsakdanjem življenju (občutek tesnobe v družbi, v množici ljudi, strah pred letenjem, strah pred nastopanjem…)
Psihične stiske kot posledica travmatičnih dogodkov (tudi travmatični dogodki iz preteklosti imajo lahko velik vpliv na naše sedanje življenje)
Težave s spanjem
Potrtost, depresivno razpoloženje, občutja praznine, vprašanja o smislu življenja
Nezadovoljstvo s seboj, občutja manjvrednosti, težave pri izražanju lastnega mnenja, pomanjkanje samozavesti in samozaupanja
Težave v odnosih z ljudmi, ki so nam blizu, s partnerjem ali v družini (nezadovoljstvo v odnosih, občutek, da vedno nekaj manjka, težave z ohranjanjem odnosov…)
Telesne bolečine in bolezni, ki jim ne najdemo telesnega vzroka (npr.: prebavne motnje, pogosti glavoboli, napetost mišic, težave s telesno držo…)
Težave z doživljanjem, izražanjem in obvladovanjem čustev
Stres, preobremenjenost in nezmožnost sprostitve (težave v službi, družinskem okolju…)
Soočanje s spremembami v življenju, izgubami in žalovanjem (ločitev, smrt bližnjega, selitev, mena, starost, operacije, bolezen, odhod otrok od doma…)
Zasvojenost (alkohol, droge, hrana, igre na srečo…)
Druge težave o katerih bi se radi pogovorili s strokovnjakom

Psihoterapija je namenjena tudi ljudem, ki bi radi bolje spoznali sebe ter jih zanima osebna rast in razvoj.